HOPE Project - Denmark
nils6
72337_743950582407775_1397580933658346771_n
skolen
_CP07471

HOPE Project - Denmark

Den 8. november 2013 ramte supertyfonen Haiyan Filippinerne med op til 275 km/t, hvilket førte til tsunami-lignede oversvømmelser. Haiyan var ubarmhjertig og efterlod tusindevis af døde og hundredetusinde uden et tag over hovedet.


For at hjælpe i Filippinerne, tog jeg selv, der på det tidspunkt var i Pakistan med Læger uden Grænser, initiativ til det private projekt ”Et tag over hovedet”. Med brug af de sociale medier, samlede jeg penge ind til et lille fattigt samfund lige uden for Santa Fe ikke langt fra byen Tacloban på øen Leyte i Filippinerne.

100 dage efter Haiyan ramte Filippinerne, rejste jeg og mine to venner Mikael Bang Korsgaard og Claus Sall til Tacloban for at bestille byggematerialer og lave aftaler med de familier indsamlingen kunne give et nyt tag over hovedet. I alt 30 familier fik et nyt tag over hovedet og glæden var stor blandt de lokale og også overvældende for os tre danskere i det katastroferamte Santa Fe.


Udover projektet ”Et tag over hovedet”, ønskede vi at gøre mere for de lokale i Santa Fe, et fantastisk folk med en utrolig livsglæde. Der var mangel på uddannelse i området og ingen skole nær det lille lokalsamfund. Befolkningen havde et brændende ønske om en skole og de havde sågar jorden til sådan en. Et fundament og vores gode hjerter blev dermed starten på det vi i dag kender som HOPE Project – Denmark. Et skole og community-projekt i Santa Fe.

Video om HOPE Project i Filippinerne

Støtteforeningen HOPE Project - Denmark


Støtteforeningen er åben for alle. Medlemmer hjælper foreningen med at samle penge ind til skolebyggeriet f.eks. ved at ideudvikle, stå for events og/eller hjælpe til som frivillige under de forskellige arrangementer i foreningen.

Man er som medlem ikke forpligtet til at være aktiv i foreningen, men vi vil sætte pris på al den hjælp og støtte vi kan få fra alle foreningens medlemmer.